Shopdown: e-book over de impact van COVID-19 op de textielindustrie

€0+
€0+
Sarah Vandoorne
3 ratings

Zonder kleerscheuren de coronacrisis doorkomen: voor miljoenen kledingarbeiders is dat onmogelijk.

Kledingmerken proberen faillissementen te vermijden door bestellingen te annuleren – inclusief orders die al in elkaar gestikt zijn. Het gevolg is dat 50 miljoen arbeiders zonder wedde komen te zitten voor werk dat ze al geleverd hebben. Spaargeld hebben ze niet, daarvoor zijn de lonen te laag. Ze moeten zien te overleven in een uitzichtloze situatie en gaan zo snel mogelijk opnieuw aan de slag, ook al is de kans op besmetting op de fabrieksvloer immens.

In haar eerste e-book beschrijft freelance journalist Sarah Vandoorne in tien hoofdstukken hoe het zover is kunnen komen en wat we uit deze crisis kunnen leren. Noem het gerust een quarantaineproject: Vandoorne brengt het e-book uit in eigen beheer en heeft het ook zelf vormgegeven vanuit een klein bergdorp in Patagonië, waar ze sinds maart verblijft. 

Het e-book is gratis te downloaden, maar elke donatie is meer dan welkom. Heb je geen creditcard en lukt een donatie dus niet via deze site? Via rekeningnummer BE17 0013 4510 1121 komt je gift zeker goed terecht. Als je een factuur wenst van je betaling, dat kan: stuur dan een mailtje naar ontketening@gmail.com.

Meer informatie vind je op ontketening.be.

3 ratings
  • E-book (PDF)

  • Size
    4.84 MB
  • Length
    66 pages
  • E-book (PDF)
  • Size4.84 MB
  • Length66 pages

Ratings

4.3
(3 ratings)
5 stars
67%
4 stars
0%
3 stars
33%
2 stars
0%
1 star
0%
Powered by

Checkout

Shopdown: e-book over de impact van COVID-19 op de textielindustrie

Enter your info to complete your purchase